



22nd – 23rd October ROTARY AUSTRALIA WORLD COMMUNITY BRISBANE INTERNATIONAL HOTEL



Australian	Districts AGAINST MALARIA
tober MORN	IING: PRE-CONFERENCE SESSIONS Chairman: Dr Russ Stephenson (Introduction of first speaker)
	RAM CONFERENCE REGISTRATION
60 mins	"Malaria 101: An introduction to Malaria Science" – Dr Ivor Harris RAM Scientific Committee Chairman
20 mins	MORNING TEA
40 mins	"Malaria Vaccines: An Overview" – Dr Danielle Stanisic, Griffith University Institute for Glycomics
60 mins	LUNCH
	AFTERNOON: CONFERENCE Chairman: Dr Ivor Harris (Housekeeping and introduction of first speaker)
5 mins	Open by D9620 District Governor Tim Keeler
15 mins	RAM National Manager – PDG Dr Bruce Anderson: Welcome, Program & Housekeeping
20 mins	"Malaria in Travellers: New Approaches to Chemoprophylaxis" – Dr Deb Mills (Dr Deb the Travel Doctor)
20 mins	"Spectroscopic Tools for Diagnosis of Malaria and Vector Identification" – Dr Maggy Lord, University of Queensland School of Biological Sciences
20 mins	"PlasProtect T Malaria Vaccine Update" – Dr Danielle Stanisic, Griffith University Institute of Glycomics
20 mins	"International Engagements in Vietnam and Laos and Progress Towards Elimination" – Dr Mike Edstein ADFMIDI
20 mins	"Threat of Monkey Malaria: <i>Plasmodium Knowlesi</i> " – Professor Dennis Shanks (ADFMIDI)
20 mins	AFTERNOON TEA
20 mins	"Developing Safe and Selective Antimalarial Peptides to Improve the Efficacy and Lifespan of Current Drugs" – Dr Nicole Lawrence, University of Queensland Institute for Molecular Biosciences
	60 mins 20 mins 40 mins 5 mins 15 mins 20 mins 20 mins 20 mins 20 mins 20 mins 20 mins

RAM CONFERENCE 2022 PROGRAM

15:45 – 16:05	20 mins	"Cost Effectiveness of Options for Management of Vivax Malaria": - Dr Angela Devine, Menzies Institute
16:05 – 16:25	20 mins	"WHO Evaluation of Rapid Diagnostic Test Kits and Plasmodium Falciparum Mutations that Allow the Parasite to Evade Detection by Rapid Diagnostic Tests" – Dr Qin Cheng ADFMIDI
16:25 – 16:45	20 mins	"Loop Mediated Isothermal Amplification: Applicability in Resource Poor Settings and Field Use" – Dr Leanna Surraro ADFMIDI
16:45– 17:05	20 mins	Update on Vector Research From International Vector Control Consortium IVVC
18:30		PRE-DINNER SOCIAL
19:30		CONFERENCE DINNER
20:00		Screening of Videos
Sunday 23 rd Octo	ber 2022	DAY 2 SESSION Chairman: (Housekeeping and Introduction of first speaker)
08:30 – 8:45	15mins	"An Introduction to What RAM is and Does" National RAM Manager PDG Dr Bruce Anderson
08:45 – 9:35	50 mins	Update on RAM Projects West Timor Project – Peter McKenzie Solomon Islands Project – Adam Bartlett Timor Leste Project – Ray Fauntleroy Vanuatu Project – Gloria Hargreaves PNG New Ireland Project – Dr Ivor Harris/Bernard van den Bergen
09:35 – 9:55	20 mins	Update on RAM (PNG) Activities – Munir Ahmed/Tim Freeman
9:55 – 10:15	20 mins	Update on Solomon Islands – Ross Hutton/Alby Bobogare
10:15 – 10:35	20 mins	"The Role Civil Societies Have Played and Continue to Play in Malaria Elimination in the Greater Mekong Region" – Professor Maxine Whittaker, James Cook University
10:35	25 mins	MORNING TEA
11:00 – 11:20	20 mins	Update on PhD Project –"Transmission of Malaria From Symptomatic and Asymptomatic Individuals to An. Farauti Mosquitos" - Lincoln Timinao
11:25 – 11:40	15 mins	Malaria Partners International – Jim Moore
11:45 – 12:05	20min	Update on 2-day Malaria Congress at 2023 RI Conference in Melbourne and RAWCS-RAM & GF Campaign – PDG Dai Mason
12:10 – 12:25	15min	"The Next Three Years" – Dr Bruce Anderson RAM National Manager
12:30pm		Conference Closes